Content page
Första affären i Folksams och Skanskas bostadssamarbete | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Första affären i Folksams och Skanskas bostadssamarbete

Folksam tecknar genom dotterföretaget KPA Pension avtal med Skanska Hyresbostäder om förvärv av Hyresbostäder Sköndal KB. Affären är värd 398 mkr och innefattar uppförande av sex hyreshus med totalt 178 lägenheter.

Förvärvet sker inom ramen för det strategiska samarbete som Folksam och Skanska tidigare informerat om. Bostadsprojektet i Sköndal i södra Stockholm är redan påbörjat och inflyttning beräknas ske under 2017.

– Det här är en långsiktig investering som bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka. Vi får tillgång till effektiva lägenheter med höga hållbarhetsprestanda i Stockholm där efterfrågan på bostäder är långsiktigt stark. Det är också ett litet steg i vårt arbete med att kraftigt öka fastighetstillgångarna, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed