Content page
Magnolia köper mark och säljer framtida bostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Magnolia köper mark och säljer framtida bostäder

SEB Domestica II investerar i hyresrätterna. Magnolia Bostad förvärvar ett markområde i Nyby, Gamla Uppsala, där bolaget ska uppföra cirka 400 bostäder. Samtidigt har bolaget tecknat avtal om försäljning av 325 av lägenheterna till SEB:s bostadsfond Domestica II. Dessa kommer att upplåtas som hyresrätter. Savills var rådgivare i byggrättsaffären i det första ledet.

Magnolia avser att uppföra resterande 75 lägenheter som bostadsrätter.

– Det här är den tredje affären vi gör med SEB. Den är en naturlig fortsättning på vårt goda samarbete och jag är övertygad om att vi i framtiden kommer att finna ytterligare projekt att genomföra tillsammans, säger Fredrik Lidjan , VD i Magnolia Bostad.

Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på̊ hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras. Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2016, med första inflyttning under andra halvåret 2017. Säljstart för bostadsrättslägenheterna planeras ske under 2016.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-21

MER stenafastigheter.se

Comments are closed