Content page
Stena Fastigheter förvärvar fastighet i Göteborg tillsammans med Ikano Bostad | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stena Fastigheter förvärvar fastighet i Göteborg tillsammans med Ikano Bostad

Datum: 2015-12-17 06:00
Text:

​Stena Fastigheter förvärvar fastigheten Högsbo 21:2 i Västra Frölunda tillsammans med Ikano Bostad.

Fastigheten, där Pripps och sedermera Carlsberg tidigare haft sin verksamhet, omfattar totalt 155 000 kvadratmeter tomtareal och drygt 66 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Fastigheten består av logistik och kommersiella lokaler och är idag fullt uthyrd. Några av hyresgästerna är DHL, Motorbranschens Tekniska gymnasium, Mat.se och Mekonomen. Dessutom finns här restaurang, mikrobryggeri och bryggerimuseum.
 
– Vår strategi är att långsiktigt äga och utveckla fastigheter i centrala lägen i de tre storstadsområdena. Förvärvet i Högsbo ligger helt i linje med detta. Stena Fastigheter och Ikano Bostad är båda långsiktiga bolag och vi ser en styrka i att gemensamt få möjlighet att fortsätta förvalta och utveckla området i framtiden, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.
 
– Det händer mycket hos Stena Fastigheter Göteborg just nu. Utöver förvärvet i Högsbo kommer vi bland annat att bygga 1 500 nya lägenheter de närmaste åren i samband med Jubileumssatsningen. Dessutom ingår vi i konsortium runt Masthuggskajen som kommer att utveckla en ny hållbar stadsdel nära vattnet med både kontor och bostäder, säger Agneta Kores, vd, Stena Fastigheter Göteborg.
 
Göteborg den 16 december 2015

Stena Fastigheter AB
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christel Armstrong Darvik, Koncernchef, Stena Fastigheter, tel 075-241 50 15 christel.armstrongdarvik@stena.com

MER stenafastigheter.se

Comments are closed