Content page
Erik Selin tar kontroll över finskt 27-miljardersbolag | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Erik Selin tar kontroll över finskt 27-miljardersbolag

Ökar innehavet i bostadsbolag till 53,3 procent – Når totalt 67 miljarder. Balder, med Erik Selin som storägare, förvärvar ytterligare 22,9 procent av utestående aktier i finska bostadsfastighetsbolaget Sato Oyj från Varma för en köpeskilling om 235 miljoner euro. Balder kommer efter förvärvet äga 53,3 procent av utestående aktier och röster i Sato, varvid Balder kommer att konsolidera Sato i koncernens räkenskaper från och med årsskiftet.

Sato äger fastigheter för 26,7 miljarder kronor och Balder kommer framöver alltså redovisa ett bestånd om cirka 67 miljarder.

Satos bestånd finns till 80 procent i Helsingforsområdet. 16 finns i fyra andra finska områden (Åbo, Tammerfors, Uleåborg och Jyväskylä) samt 4 procent i ryska St Petersburg, som plågats av dålig utveckling sedan sanktionerna mot landet inleddes. Hyresvärde på årsbasis uppgår till 2.493 miljoner kronor och uthyrbar yta till 1.364.773 kvm.

Satos VD skriver i senaste VD-ordet att målet är att nå 4 miljarder euro till år 2020.

Balder genomför för att finansiera förvärvet en riktad nyemission om 10 miljoner aktier av serie B och tillförs härigenom cirka 1,7 miljarder kronor. Carnegie och SEB har uppdraget.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-15

* Det finska språkbruket ”Hakka päälle” som FV använder på förstasidan på sajten används ofta i idrottssammanhang som del av en hejaramsa, även om det egentligen betyder ”hugg huvuden” och ursprungligen använder av finska kavalleriet.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed