Content page
DI: Höjvall i privat köp från JM – affären ”OK” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

DI: Höjvall i privat köp från JM – affären ”OK”

Samhällsfastighet vid Liljeholmen. Förra veckan fick Rikshems vice VD Ilija Batljan sparken efter att bland annat initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen (läs mer här).

Nu skriver DI i en stort uppslagen artikel att VD Jan-Erik Höjvall köpt en samhällsfastighet vid Liljeholmen i Stockholm via bolaget Risudden (namnet på orten fyra mil norr om Haparanda där Höjvall är född). Det framgår inte i DI när affären ska ha ägt rum. DI har ingen kommentar från styrelsen.

FV saknar kännedom om Rikshems styrelse känner till affären.

Rikshem kommenterar senare uppgiften med att affären med fastigheten Årstadalsskolan 5 ägde rum 2013 och att köpeskillingen var 20 miljoner kronor. Bolaget skriver även att affären godkändes av styrelsen innan köpet genomfördes.

Ordföranden i Rikshem, Mats Mared, beslutade förra veckan att genomföra en oberoende granskning av bolaget. Detta görs efter en tid av rykten kring bolagets verksamhet och personer i ledande befattning (läs mer här).Upphandlingen av granskningen ska äga rum denna veckan.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed