Content page
Bekräftat: KLP köper Waterfront för 1,75 mdr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bekräftat: KLP köper Waterfront för 1,75 mdr

Hotell och kongressanläggning. Förra veckan kunde Fastighetsvärlden avslöja att norska KLP Eiendom förvärvar stora Waterfront Hotell & Kongress-fastigheten i centrala Stockholm (läs mer här). Nu bekräftar säljaren i affären, norska DNB Liv, Fastighetsvärldens uppgifter.

Priset hamnar på 1,75 miljarder kronor. Pangea har varit rådgivare till DNB vid försäljningen. Även priset var i nivå med FV:s tidigare bedömning, 1,7–1,8 miljarder (läs mer här).

Hotellet Radisson Blu har 414 rum och kongressanläggningen har en golvyta om 14.000 kvm. Fastigheten invigdes 2011.

– DNB har varit ägare av fastigheten sedan bygget startade 2008. Det är ett av Stockholms mest miljövänliga hotell och även ett med högst beläggning. Försäljningen ger ett bra resultat till DNB Livs kunder och är även en anpassning livsällskapets nya investeringsramar. Som ägare av en stor fastighetsportfölj är det naturligt att utveckla portföljen med genom att både köpa och sälja fastigheter – och ta del av vinster när det är möjligt, säger Tom Rathke, koncerndirektör vid DNB i ett pressmeddelande.

DNB har under de senaste åren sålt ett flertal fastigheter i Sverige, bland annat Kista Galleria. Även i Norge har bolaget varit på säljarsidan och har där sålt för hela 11 miljarder de senaste veckorna (läs mer här).

Kontorsfastigheten Waterfront Building om 25.000 kvm, som ligger bredvid och som byggdes samtidigt, ägs av tyska Munich Ergo (Meag) berörs inte av den helnorska affären.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed