Content page
Wallenstam lämnar helt Helsingborg – Willhem köper | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam lämnar helt Helsingborg – Willhem köper

Affär om 1,3 miljarder. Wallenstam och Willhem har ingått avtal om att Willhem successivt kommer att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Avtalen omfattar totalt cirka 380 hyreslägenheter varav knappt hälften är under produktion. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande blir totalt cirka 1,3 miljarder kronor.  

JLL var rådgivare till Wallenstam i affären.

Den aktuella portföljen består av befintliga fastigheter samt fastigheter som är under produktion, och innehåller både bostäder och lokaler. Samtliga har centrala och attraktiva lägen i Helsingborgs kommun. Willhem kommer att tillträda fastigheterna efter att de är färdigställda och inflyttade. Tillträdena kommer därför att ske i etapper under 2016-2017.

– Vi har beslutat att fokusera vår verksamhet till Göteborgs- och Stockholmsregionen inklusive Uppsala och därför är vi glada över samarbetet med Willhem. Det innebär att vi kan lämna över fastigheterna till en trygg och långsiktig aktör med stor erfarenhet av hyresrätter. Vi ser det som att stafettpinnen som vi haft sedan 1986 går över till en bra aktör som förmår att ta den vidare på bästa sätt, säger VD Hans Wallenstam.

I juni 2013 sålde Wallenstam ett bestånd med 540 lägenheter i Helsingborg till Rikshem, som en del av en bytesaffär. Läs mer här.

Mikael Granath, VD för Wilhelm:

– Vi är mycket nöjda med att vi fått möjligheten att förvärva så fina fastigheter. De är riktiga guldkorn som kompletterar vår befintliga portfölj i Helsingborg på ett utmärkt sätt. Vi har identifierat Helsingborg som en intressant ort för oss att växa på, så affären ligger helt i linje med vår långsiktiga ambition.

Affären omfattar fastigheterna Oskar II 11, Pål Ibb 21, Vildvinet 1, 3 och 4 samt Skäran 1.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed