Content page
AF säljer nya Glasiären till Aberdeen för 500 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

AF säljer nya Glasiären till Aberdeen för 500 miljoner

Förvärvar nybyggt i Göteborg för 500 miljoner. Norska AF Gruppen säljer kontorsfastigheten Glasiären (Brämaregården 79:1) i Göteborg till, enligt FV:s källor, Aberdeen. Fastighetsvärdet i transaktionen är cirka 500 miljoner kronor, vilket ger cirka 40.000 kr/kvm.

– Vi var lite oroliga inför affären för hur stort intresse försäljningen skulle attrahera eftersom fastigheten ännu ligger som en solitär i området. Nu är vi väldigt nöjda med affären och med intresset, säger Andreas Jul Røstø, koncerndirektör fastigheter, till Fastighetsvärlden och berättar att man anlitat CBRE som rådgivare vid transaktionen.

Fastigheten, som ligger i Kvillebäcken, innehåller 12.400 kvm lokaler och största hyresgäster är Göteborgs stad och Teleperformance Nordic. Bland hyresgästerna finns även Friskis & Svettis och en Ica-butik. Fastigheten är fullt uthyrd. AF har inga fler byggrätter i området.

Det säljande bolaget heter formellt AFG Invest 5 AS och ägs till lika delar av AF Gruppen Norge AS, EKO Eiendom 1 AS och bröderna Jensen (som är stora fastighetsägare i Norge, speciellt i Osloområdet).

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed