Content page
Hyra ut i andra hand? Fråga oss först | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hyra ut i andra hand? Fråga oss först

Datum: 2015-12-08 10:00
Text:

​Det finns stora risker med att hyra ut lägenheten i andrahand. Den som hyr ut är ansvarig och riskerar att bli av med sitt kontrakt.

Det blir allt vanligare med tillfällig uthyrning till turister via hemsidor som exempelvis Airbnb. Det ses som hotellverksamhet och är otillåtet. Lennart Westerlund, fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö, trycker på vikten av att alltid fråga hyresvärden först vid andrahandsuthyrning. Det gäller både den som hyr och den som hyr ut.
– Annars finns risken att den som hyr ut blir av med sitt hyreskontrakt, säger Lennart Westerlund.

Efter att andrahandsuthyrningen blivit godkänd är det viktigt att den som hyr ut skriver kontrakt med hyresgästen. Personen med förstahandskontrakt blir den nya hyresvärden. Om något förstörs, om hyresgästen är högljudd eller på annat sätt missköter sig är det uthyraren som bär ansvaret.
– Du kan alltså bli av med lägenheten om den du hyr ut till festar för mycket. Därför bör du ta reda på så mycket som möjligt om personen innan du hyr ut, säger Lennart Westerlund.

En vanlig missuppfattning är att den som hyr i andrahand har förtur till lägenheten. Det stämmer inte. Stena Fastigheter går efter det kössystem som finns på de boplatser lägenheteten annonseras genom.

Har du funderingar kring att hyra eller hyra ut kontakta oss på 075 24 15 000.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed