Content page
Tufft för Swedbank hitta 10.000 kvm kontor i CBD | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tufft för Swedbank hitta 10.000 kvm kontor i CBD

Söker 10.000 kvadratmeter. För drygt ett år sedan lämnade Swedbank innerstaden och flyttade ut till nya huvudkontoret i Sundbyberg.

Flytten och övergången till ett aktivitetsbaserat arbetssätt har inte uppskattats av alla. Det berättade Swedbanks koncernpersonaldirektör Lars Friberg, som talade under Fastighetsvärldens branschträff Stockholm Nordväst förra veckan.

– Frågar man hundra personer om de helst vill sitta inne i stan eller utanför så tror jag att kanske hundra svarar inne i stan. Det är alltid en rädsla att vara först, men vi tror att andra kommer att följa efter.

Den stora drivkraften med flytten var att få ner hyreskostnaderna och samtidigt få fräscha lokaler. Kommunikationerna och närheten till Bromma flygplats var några av anledningarna till att valet föll på Sundbyberg.

Även om Swedbank är nöjd med nya huvudkontoret har de sedan några månader tillbaka varit på jakt efter lokaler inne i stan – för en del av sina anställda.

Det är affärsområdet Stora företag och institutioner som ska flytta tillbaka till city.

– De som jobbar med stora kunder ska sitta inne i stan. Där kunderna är ska vi vara. Så här i efterhand skulle vi ha gjort så från början. Men det viktiga är att inte vara gift med tidigare dåliga beslut, säger Lars Friberg.

Banken letar febrilt efter en lokal på, enligt uppgift till Fastighetsvärlden 10.000 kvadratmeter i CBD (central business district). Men det är inte helt enkelt att hitta stora kontor centralt – mycket är uthyrt.

Banken har bland annat sneglat på sina gamla lokaler i Galleriankvarteret, men blev nyligen bortvald av AMF Fastigheter som i stället tecknade ett stort kontrakt med Spotify.

Enligt uppgift till FV är det inte uteslutet för Swedbank att dela upp personalstyrkan i innerstaden på två kontor, på grund av svårigheten att hitta lokaler.

2019 löper Swedbanks hyresavtal på Stora Essingen ut. It-verksamheten som sitter där i dag ska då, enligt planerna, flytta till huvudkontoret i Sundbyberg. Där ska det alltså då uppstått lediga lokaler efter de medarbetare som ska ha flyttat till city.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed