Content page
Tar med sig det bästa in i det nya | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tar med sig det bästa in i det nya

Datum: 2015-12-02 17:30
Text:

​Nu kliver Stena Fastigheter Göteborg fram som en viktig aktör även inom stadens nyproduktion. 

– Vi ska bära med oss vår långa och värdefulla erfarenhet in i det nya, lovar VD Agneta Kores.

Stena Fastigheter Göteborg utvecklar och förvaltar många boendemiljöer och arbetsplatser, men har hittills inte byggt nytt i Göteborg. Nu är det dock dags, och det med besked. Dagens 9 000 lägenheter ska under de närmaste åren få sällskap av cirka 1 500 till.

– Vi är till exempel en av aktörerna i Jubileumssatsningen, där vi utvecklar befintliga bostadsområden och bygger nytt på egen mark. Vi ingår också i konsortiet runt Masthuggskajen, med sin attraktiva placering och alla spännande möjligheter som det innebär, berättar Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

På Masthuggskajen kommer Stena Fastigheter Göteborg att bygga både kontor och bostäder. En ny hållbar stadsdel nära vattnet, med en blandning av stadspuls och lokalt liv, ska växa fram. 

Masthuggskajen ska vara öppen för alla, fungera tillsammans med resten av staden, och bidra till en levande, mångfacetterad och större stadskärna. Det är en intressant utmaning, menar Agneta Kores, och en uppgift hon ser framemot:

– Vår historia och vår själ innefattar utvecklingsarbete med långsiktighet och omsorg, och detta ska vi bära med oss in i nybyggnationen. 

Agneta Kores talar mycket om vikten av att kunna blicka både bakåt och framåt. Backspegeln behövs för att alla goda värden ska kunna tas tillvara.

– Dialogen med våra hyresgäster är oerhört viktig för oss, som har jobbat med relationsförvaltning sedan lång tid tillbaka. Det kan handla om alltifrån det lilla till det stora; från att kunna adoptera sin egen blomkruka i området, till att föra in sociala klausuler i våra entreprenadkontrakt. Men det handlar inte bara om att kopiera allt som är bra in i det nya, utan också att hela tiden ta ytterligare steg framåt, säger Agneta Kores.


Läs mer om Masthuggskajen

Ladda ned GP-bilagan "Det nya Göteborg- staden som bygger framtiden"Det_nya_Goteborg_2015.pdfDet_nya_Goteborg_2015.pdf


MER stenafastigheter.se

Comments are closed