Content page
Kungsleden säljer resterande andel av Nordic Modular Group | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden säljer resterande andel av Nordic Modular Group

Kungsleden avyttrar sin resterande andel av Nordic Modular Group, motsvarande 34,5 procent av aktierna i bolaget, till Inter IKEA Investments till ett pris som motsvarar en värdering av hela bolaget om 1,45 miljarder kr (Enterprise Value). Genom transaktionen frigör Kungsleden netto ca 330 miljoner kronor i likviditet.

Biljana Pehrsson, VD Kungsleden, kommenterar:

”Kungsleden tar ytterligare ett viktigt steg i renodlingen av sin affärsstrategi att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i Sveriges tillväxtregioner. Vi säljer nu resterande andel av vårt aktieinnehav i Nordic Modular Group till Inter IKEA Investments som för ungefär ett år sedan köpte 65 procent av NMG av Kungsleden.

Inter IKEA Investments har nu erbjudit sig att köpa resterande aktier och vi har accepterat. NMGs goda utveckling kommer till uttryck i att det pris vi nu erhåller för resterande aktier baseras på ett företagsvärde, eller Enterprise Value, om 1, 45 miljarder kronor, det vill säga 150 miljoner kronor högre än för ett år sedan”.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-02

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed