Content page
Klövern gör affärer för 200 miljoner i Malmö | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Klövern gör affärer för 200 miljoner i Malmö

Vita Örn förvärvar i Limhamn. I syfte att renodla fastighetsportföljen ytterligare har Klöverns sålt projektfastigheterna Gjuteriet 21 och Gjutformen 1 i Malmö för en köpeskilling om 160 miljoner kronor. Fastigheterna, som är belägna i Limhamn, består av byggrätter för bostäder som uppgår till drygt 20.000 kvm BTA.

Köpare är det Malmöbaserade familjebolaget Vita Örn som bygger för egen förvaltning. Nordier var rådgivare till säljaren Klövern.

Frånträde sker den 1 juni 2016. Slutlig betalning kommer att ske när projektet färdigställts.

Klövern har även förvärvat tomträtten till Spindeln 2 på Singelgatan 2 (längs Sallerupsvägen) i östra delen av Malmö för 47 miljoner kronor. Denna kontors- och lagerbyggnad har en uthyrningsbar area om 7.250 kvm och är nästintill fullt uthyrd med bland annat HSB Malmö och Capio Närsjukvård som hyresgäster. Den genomsnittliga avtalslängden är 4,5 år. Säljer gör Skånesund AB. Tillträde skedde den 1 december.

Anna-Carin Telin, ansvarig projektledare vid Nordier, kommenterar den första affären som kommer att ge Malmö cirka 200 nya bostäder:

– Byggrätter är mycket eftertraktade i dagens marknad och vi har haft bra intresse från många olika typer av intressenter. Med bra utformad detaljplan som i detta fall, når vi nivåer om cirka 8.000 kr/kvm BTA vilket är rekord och visar områdets styrka.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-02

MER stenafastigheter.se

Comments are closed