Content page
KF Fastigheter säljer mark till Biltema i Partille | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

KF Fastigheter säljer mark till Biltema i Partille

KF Fastigheter säljer 11.206 kvadratmeter mark till Biltema, som nu etablerar sig i det nya området Partille Port. Biltema planerar att bygga ett varuhus om 6.500 kvm som ska stå klar under 2017. KF Fastigheter och Peab utvecklar tillsammans Partille Port, som är ett stadsutvecklingsprojekt i Partille kommun, invid E20 vid den östra infarten till Göteborg.

–Biltema är en mycket viktig publikmagnet som betyder mycket för utvecklingen av Partille Port som område. För det är just en väl avvägd sammansättning av bostäder, handel och övrig service som skapar en levande stadsdel som människor vill bo och verka i, säger Helena Liljedahl, VD på KF Fastigheter.

– Vi är väldigt glada för att detta nu är klart. Under många år har vi letat efter en bra plats att etablera oss i de östra delarna av Göteborgsregionen. Biltema finns för tillfället enbart på Hisingen men kommer snart finnas representerade i både Sisjön och Partille. Två områden som passar oss perfekt, säger Anneli Borg Lundgren, VD på Biltema Sverige.

Partille Port kommer att bestå av cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30.000 kvadratmeter handelsyta.  Målet är att skapa en levande stadsdel där handelsområdet på ett naturligt sätt integrerats med bostäder, arena och annan service. Bostäderna planeras vara klara för en första inflyttning 2018.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed