Content page
Olav Thon vill bygga stort i Karlstad | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Olav Thon vill bygga stort i Karlstad

Samarbetar med familjen Hemmingsson i Bergvik. Olav Thon-gruppen planerar för att bygga cirka 50.000 kvm handel i Bergvik i Karlstad. Satsningen är möjlig efter att Olav Thon-gruppen bildat ett nytt bolag tillsammans med familjen Hemmingsson som äger Månsgården, som är det område som finns mellan Bergviks köpcenter och Biltemaområdet. Det nya bolaget ägs till lika delar.

Satsningen i Karlstad blir lite annorlunda till skillnad från de övriga nästan tio innehav som det norska bolaget sedan tidigare äger i Sverige. I beståndet nu finns köpcentrum men i Karlstad handlar det främst om lokaler för volymhandel. I en första etapp vill Olav Thon-gruppen bygga ungefär drygt hälften av den planerade lokalytan.

Bergvik handelsområde innehåller i dag nästan 60 000 kvm lokaler. I oktober blev Eurocommercial, genom en investering på 600 miljoner, helägare till köpcentrumdelen av Bergvik som innehåller 70 butiker med totalt 33 400 kvm uthyrningsbar area.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed