Content page
Påbörjade bostadsbyggen ökade med 35 procent | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Påbörjade bostadsbyggen ökade med 35 procent

Stillastående i storstadsregionerna. Enligt preliminär statistik från SCB så påbörjades byggandet av 34 500 nya lägenheter under de tre första kvartalen i år. Det är en ökning med 35 procent jämfört med samma period 2014.

Byggandet av lägenheter i flerfamiljshus har ökat mest, med 41 procent, medan byggandet av småhus endast ökat med 15 procent.

I flera län har det i stället varit en minskning av uppstartade bostadsbyggen och i storstadsregionerna ligger den i princip en oförändrad nivå. Den största ökningen återfinns i Örebro län, Östergötland och Västmanland.

Fastighetsvärlden Idag         2015-10-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed