Content page
United Spaces söker 12.000 kvm i Stockholm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

United Spaces söker 12.000 kvm i Stockholm

Dubblar till 4.000 kvm i Waterfront – Även Malmö och Göteborg aktuellt.

Marknaden för nya typer av kontorshotell växer snabbt. United Spaces utökar nu med 2000 kvm till totalt 4000 kvm i Waterfront Building, vid Stockholms centralstation, som ägs av tyska Meag. Bolaget intar även det andra våningsplanet efter att sedan byggnaden stod klar ha hyrt det första våningsplanet.

– Vi letar nu efter lokaler för att etablera vårt koncept på ytterligare tre platser i centrala Stockholm de närmaste åren. Vi söker lokaler vid Stureplan, runt Urban Escape, runt Rådmansgatan och vid Hagastaden, säger Göran Garberg, grundare och VD, till Fastighetsvärlden.

United Spaces söker mellan 2.000 och 4.000 kvm per etablering och gärna stora ytor i samma våningsplan för att konceptet ska bli effektivt. Garberg berättar att bolaget även är igång med en sökprocess i Malmö och då handlar det om cirka 2.000 kvm. På sikt är även Göteborg intressant.

United Spaces verksamhet startade för 15 år sedan och då med 500 kvm yta i ett gammalt stall på Garvargatan på Kungsholmen för att därefter dubbla ytan hos NCC i Münchenbryggeriet på Södermalm (vid den tiden var byggbolaget delägare i United Spaces). Därefter hamnade de i lokaler vid Nordic Light Hotel vid Vasagatan.

Största ägare i United Spaces är Göran Garberg och Lars Rydén (bakgrund på Catella) med en ägarandel om cirka 80 procent. Övriga delägare är Anders Johansson (styrelseordförande, bakgrund som VD på Nordic Light), Göran Genry och Ulf Säther (tidigare regionchef vid Astrazeneca i Europa).

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed