Content page
Hemsö köper finska fastigheter för 300 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hemsö köper finska fastigheter för 300 mkr

Hemsö köper en portfölj om tre äldreboenden i Finland från Elo Mutual Pension Insurance Company. Värdet på fastigheterna, exklusive transaktionskostnader, uppgår till omkring 33 miljoner euro – motsvarande drygt 300 miljoner kronor.

– Vi köpte de första fastigheterna i Finland i december 2013 och Hemsö äger i och med detta förvärv samhällsfastigheter i 14 finska kommuner. Det är en bra utveckling och vi avser att fortsätta på inslagen väg säger Hemsös VD Per Berggren.

Portföljen består av tre fastigheter för äldreboende och i två av dessa finns även ytor för en läkarmottagning och ett trygghetsboende. Fastigheterna ligger i Esbo, Kervo och Uleåborg. Total uthyrningsbar yta uppgår till 14 000 kvm och allt är uthyrt.

De största hyresgästerna är Esperi Care, Metsolakodit och Aava och den genomsnittliga återstående hyrestiden för samtliga hyresgäster är 8 år.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed