Content page
Jernhusen vill behålla nya Continental | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jernhusen vill behålla nya Continental

Följer det heta marknadsläget – men säljer inte nu. I april står Jernhusens projektfastighet Orgelpipan 6, mittemot centralstationen i Stockholm, klar. Hotelldelen med Scandic Continentals 392 rum är inte en del av Jernhusens kärnverksamhet och den ska avyttras, men det kommer sannolikt inte att ske i närtid.

– Nej, vi kommer att behålla den ett tag för att säkerställa att allt fungerar, säger Ann Wiberg, chef affärsområde stadsprojekt vid Jernhusen, till Fastighetsvärlden.

Kolla in projektbilder från nya Continental via länkarna nedan. Där finns även en topplista över Scandics 10 största hotell i Sverige.

Många fastighetsutvecklare har under det senaste året sålt projekt i ett tidigt läge eller direkt vid färdigställande till följd av det heta läget på marknaden. Ann Wiberg konstaterar att marknadsförutsättningarna just nu är bra och att ett beslut kan komma att omprövas om det börjar komma negativa signaler.

– Vi följer hur marknaden utvecklas.

Jernhusen förvärvade fastigheten Orgelpipan 6 hösten 2009 från Folksam för 585 miljoner. Därefter uppgav Jernhusen 2013 att den totala bygginvesteringen för nya Continenalprojektet är på drygt 1 miljard kronor. Bostadsdelen styckas av i en 3D-affär.

I april 2012 sålde Jernhuset det nyproducerade Kungsbrohuset för 2,1 miljarder. Den byggnaden hade färdigställts 2010.

Fastighetsvärlden Idag         2015-11-18

MER stenafastigheter.se

Comments are closed