Content page
Norrporten köper WTC Växjö från Skanska | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Norrporten köper WTC Växjö från Skanska

Köper för 195 miljoner. Skanska har tecknat avtal om försäljning av kontorshuset WTC, World Trade Center, vid stationshuset i Växjö till Norrporten. Värdet av transaktionen uppgår till cirka 195 miljoner kronor. Tillträde till fastigheten sker i samband med färdigställande, hösten 2016.

Kontorsfastigheten, med adress Södra Järnvägsgatan 4 i Växjö, omfattar cirka 6.000 kvadratmeter kontor, samt konferens- och caféytor. Största hyresgäster är Skanska KPMG, Kärnhem, Svenskt Näringsliv och Danske Bank, vilka väntas flytta in under hösten 2016.

Byggandet av WTC har redan kommit en bra bit på väg. Det blir ett sju våningar högt kontorshus. Huset får en öppen utformning, med café och businesscenter på entréplanet. Fastigheten heter Växjö Pilgrimen 1.

– Med affären flyttar vi fram våra positioner i Växjö. Det känns mycket spännande att kunna erbjuda marknaden en högkvalitativ produkt med miljöfokus i stadens bästa läge nära kommunikationer och stadsliv, säger Jan Rosqvist, marknadsområdeschef på Norrporten.

Det är stor efterfrågan på lokaler i WTC och i nuläget pågår arbete med att hyra ut de sista lediga lokalerna i kontorshuset.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed