Content page
Stena köper bostäder för halv miljard i Göteborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stena köper bostäder för halv miljard i Göteborg

Säljaren avyttrar hela sitt bestånd om 305 lägenheter. Stena Fastigheter gör ett av bolagets större förvärv av bostäder på ett tag i Göteborgsområdet, efter att de senaste åren förvärvat två moderna kontorsfastigheter. Bolaget har köpt tre fastigheter i områdena Linné, Örgryte och Kålltorp i Göteborg samt en vid Krokslätts fabriker i Mölndal med totalt 305 lägenheter. Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till knappt en halv miljard kronor.

Tillträdet skedde den 12 november. Säljer gör en aktör som ägt fastigheterna under en längre tid och som önskar vara anonym. Catella har varit rådgivare till säljaren.

– Vi är alltid intresserade om vi hittar fastigheter i bra lägen där vi har möjlighet att göra en god affär. De nya fastigheterna ligger i attraktiva lägen i Göteborg samt i Krokslätts fabriker i Mölndal, som är ett område under stark utveckling, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

För närvarande satsar Stena Fastigheter annars främst på nyproduktion. Målet är 500 inflyttningsklara bostäder per år. Just nu pågår byggnation av 1.000 lägenheter i Malmö, Stockholm, och Uppsala.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed