Content page
Briggen spetsar beståndet för 327 mkr i Malmö | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Briggen spetsar beståndet för 327 mkr i Malmö

Förvärvar projektet eXlent – 44.800 kr/kvm. Castellum har, via det helägda dotterbolaget Briggen, förvärvat fastigheten Mässhallen 2 i Hyllie, en av Malmös främsta tillväxtmarknader. Fastigheten – som kommer att vara fullt uthyrd vid tillträdet – har en total yta om drygt 7 300 kvm. Investeringen är Castellums första i området och uppgår till 327 miljoner kronor. Köpeskillingen ger 44.800 kr/kvm. Tillträde sker när fastigheten är färdigställd i april 2016.

Fastigheten ligger invid Malmömässan och Malmö Arena med 400 meter till Hyllie station, en av Citytunnelns tre stationer. Den högkvalitativa byggnaden uppförs i åtta plan fördelat på knappt 7.100 kvm kontor samt drygt 200 kvm butik/restaurang. Därutöver kommer 29 parkeringsplatser att finnas i källarplanet.

Catella var rådgivare till NCC i affären.

Bland hyresgästerna finns bland annat NCC, Boozt.com och Zumtobel. Den genomsnittliga avtalstiden uppgår vid tillträdet till 7,1 år och de totala hyresintäkterna till 18 Mkr efter avdrag för rabatter om 1 Mkr under det första året. Castellum har långfristiga, outnyttjade krediter om 4 miljarder kr varav 327 Mkr kommer att utnyttjas till förvärvet.

Mässhallen 2 kommer att rymma en solcellsanläggning och klassas enligt det internationella miljöcertifierings-systemet BREEAM, med ambitionen att nå nivå excellent.

”Förvärvet är det strategiska första steget i syfte att positionera oss som en drivande aktör i Hyllie”, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum AB. ”Det är här som en stor del av Malmös tillväxt kommer att ske. Affären blir en god grund för vår fortsatta, långsiktiga utveckling med att etablera fler kvalitetsprojekt i området ”.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed