Content page
Joachim Hallengren VD för självständigt Housing | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Joachim Hallengren VD för självständigt Housing

Förbereder för börsen. Joachim Hallengren blir VD och Ann-Sofie Danielsson blir CFO för NCC:s bostadsutvecklingsverksamhet från årsskiftet. Housings verksamhet läggs i ett dotterbolag för att kunna agera som ett självständigt bolag och förbereda för en börsintroduktion. 

Joachim Hallengren är idag affärsområdeschef för Housing och Ann-Sofie Danielsson är CFO för NCC. Mattias Lundgren blir ny CFO vid NCC och ny medlem i NCC:s koncernledning. Han har jobbat vid NCC sedan 1998.

– Jag ser med stor tillförsikt på att Joachim Hallengren och Ann-Sofie Danielsson tar ansvaret för att förbereda Housing för att bli ett självständigt bolag med siktet inställt på börsen. Båda har lång och bred erfarenhet från NCC och kommer tillsammans att skapa de bästa förutsättningarna för en börsintroduktion av ett internationellt framgångsrikt bostadsutvecklingsbolag, säger Peter Wågström koncernchef på NCC.

Joachim Hallengren har arbetat i olika ledande positioner på NCC sedan 1995, senast som affärsområdeschef för Housing och dessförinnan som affärsområdeschef för NCC Property Development. Han har suttit i NCC:s koncernledning sedan 2009.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att fortsätta driva bostadsutvecklingsaffären och ser fram emot att utveckla Housing till ett självständigt bostadsutvecklingsbolag med verksamhet på åtta europeiska marknader. NCC:s bostadsutveckling har en stark position och är numera ett av de ledande företagen inom området i Norra Europa, säger Joachim Hallengren.

Ann-Sofie Danielsson har haft flera olika ledande befattningar på NCC där hon anställdes 1996. De senaste tolv åren har Ann-Sofie Danielsson suttit i NCC:s koncernledning och sedan 2007 har hon innehaft rollen som CFO på NCC.

– Efter flera år som ansvarig för NCC:s ekonomi- finans- och strategiarbete ska det bli spännande att vara delaktig i en ny resa med bostadsutvecklingsbolaget Housing, säger Ann-Sofie Danielsson.

Ann-Sofie Danielsson har även en bakgrund som auktoriserad revisor och har en civilekonomutbildning med internationell inriktning från Uppsala Universitet. Joachim Hallengren är utbildad civilingenjör med en Master of Science från Chalmers Tekniska Högskola.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed