Content page
Se lista med alla butiker – Detta händer på MoS idag | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Se lista med alla butiker – Detta händer på MoS idag

Till en kostnad av drygt 6 miljarder öppnar idag Mall of Scandinavia. Fastighetsvärlden är på plats under dagen och kommer att publicera bilder, kommentarer och under sen eftermiddag även en film. Den väl förborgade hemligheten hur det ser ut där inne avslöjas därmed.

Klockan 17.30 är det VIP-visning och klockan 20.00 öppnar portarna för alla efter att stort fyrverkeri avfyrats.

Se lista med alla hyresgäster längst ner. 2.100 VIP-gäster har anmält sitt intresse för att delta i ”VIP-invigningen” som äger rum klockan 17.30. På gästlistan som Bindefeld satt ihop tillsammans med Unibail-Rodamco finns affärsfolk, ambassadörer, politiker och andra celebriteter. Hela köpcentrumet och alla butiker har då varit öppna sedan morgonens pressvisning – så det är fritt fram för shopping i de 223 butikerna.

– Det jag är mest stolt över när det gäller Mall of Scandinavia är att vi har varit stenhårda när det gäller vår klustring. Kunderna kommer att ha lätt att hitta det de söker, säger Lars-Åke Tollemark, VD Unibail-Rodamco i Norden, till Fastighetsvärlden.

Det finns faktiskt 224 butiker – en butikslokal om 470 kvm är ännu tomställd. Den höga uthyrningsgraden i ett så stort och nytt köpcentrum torde dock ligga nära världsrekordrekord.

Den riktiga invigningen äger rum klockan 20.00 och föregås av ett fyrverkeri där Europamästarna i genren hanterar pjäserna. Solna stad och Unibail-Rodamco räknar med ett rejält intresse från allmänheten.

– Vi har hyrt in flera hundra vakter och värdinnor för att hjälpa till med skyltar och annat. Vi har inom bolaget en stor vana av att inviga stora köpcentrum och har väl inarbetade rutiner för det. Bland annat kommer det 30–40 personer som endast arbetar med det, säger Tollemark.

Första dagen är köpcentret öppet till midnatt. Ordinarie öppettider för butikerna är annars 10.00–20.00, med vissa undantag. Flera restauranger och biografen kommer att ha öppet betydligt längre på kvällarna. Gym och några kaféer kommer att öppna tidigare på morgonen.

Öppningsdagen för Mall of Scandinavia inleds med visning för den svenska pressen klockan nio och klockan tolv är det visning för internationell press. Bland annat kommer de båda franska tidningarna Le Figaro och L’Eco.

Unibail-Rodamco har kommunicerat bolagets kostnad för Mall of Scandinavia till 648 miljoner euro, motsvarande nästan 6,1 miljarder kronor i dagens valutakurs.

Unibail-Rodamco är Europas största börsnoterade bolag med specialinriktning på köpcentrum i europeiska storstäder. Unibail-Rodamco äger 83 köpcentrum i 12 länder. Koncernens totala portfölj värderas till 35,7 miljarder, motsvarande 335 miljarder kronor – alltså mer än tre gånger så stort som Sveriges största fastighetsbolag Vasakronan. I bolagets portfölj med köpcentrum placerar sig Mall of Scandinavia ”bara” på 14:e plats enligt Fastighetsvärldens sammanställning, sett till uthyrningsbar handelsyta. Störst är Shopping City Süd i Wien med 195 600 kvm. Alltså nästan dubbelt så stort som Mall of Scandinavia. Även i Parisområdet har Unibail-Rodamco en handfull anläggningar som är större än det nya köptemplet i Solna.

I Sverige äger Unibail-Rodamco utbyggda och prisade Täby Centrum, Nacka Forum och Solna Centrum. Lite i skymundan äger det stora bolaget fortfarande även Eurostop vid Arlanda och Örebro – mest för att bolaget inte lyckats sälja dessa. Nyligen sålde bolaget Nova Lund. För Fastighetsvärlden har ledande representanter pekat ut Göteborg som en möjlig plats för nästa stora svenska projekt efter att Mall of Scandinavia färdigställts.

Men störts i Norden är inte Mall of Scandinavia. Köpcentrat Itis i östra Helsingfors rymmer 106.356 kvm uthyrbar handelsyta. I Finland finns även stora Sello i Esbo (97.900 kvm), Ideapark, utanför Tammerfors (91.700 kvm) och Jumbo i Vanda (85.000 kvm). Det sistnämnda delägs av Unibail-Rodamco som alltså även äger och har utvecklat Mall of Scandinavia. I Norge och Danmark handlar det oftare om mindre enheter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-11

Lista över alla butiker och restauranger:

ButikerRestauranger, livsmedel och nöje
&otherStories *Le CreusetAmazing Wok
3Levi’s StoreBalders Bröd och Vin
A Day’s MarchLexingtonBar Burger Café
A-to-BLifeBudda Kahn Teppanyaki
ADIDASLindexCaliente
APPLES & BERRIESLindtCappuccino
AkademibokhandelnLycka JuvelerChoco Mania
Albrekts GuldLykoCoff.
American VintageMOLODunkin’ Donuts
Bik BokMQEgon
Björn BorgMajesticEspresso House
BlomsteravenynMake Up StoreFresh & Fancy
Booster ProMangoGreen & Yellow
BoseMassimo DuttiHoneycomb Frozen Yoghurt Shop
Budda Kahn Teppanyaki *MaylaIcha Icha
COS *Michael KorsIl Bicchiere
CalzedoniaMobelloIndian Garden
Care&BeautyNaturkompanietJoe & the Juice
CarlingsNespressoKlang Market
CerveraNewbieLa Pasta Veloce
Claire’sNikeLe Croissant
Clas OhlsonNilson ShoesMangiardino
CubusOakleyMax
Day Birger et MikkelsenOdd MollyNaked Juicebar
DesigualOnlyNeko
DiablessOscar JacobsonNitrolab
Din SkoOscar of SwedenO’Learys
Disney StoreOyshoPanini Internazionale
DressmannPandoraPrintz
EccoPanduro HobbyRaw Sallad
Enklare LivPeak PerformanceRestaurang Drama
Filippa KPlantagenSibylla
Foot LockerPolarn O. PyretSimit Sarayi
Fuji FotocenterPull & BearSook
G-starROOMStarbucks Coffee
GaastraReimaSwedish Diner by Basilica
GallerixRitualsTea Story
GantRiver IslandThe Original Swedish Frozen Yogurt Factory
Gerry WeberRizzoVapiano
Gina TricotRoyalDesign.seVigårda
GlitterSaint TropezZócalo
GranitSalt Stockholm
GuldfyndSamsoniteNöje, Livsmedel och Service
H&M *ScorettAlains Sko, Nyckel, Kemtvätt & Skrädderi
HabitatSeacretApotek Hjärtat
Hallbergs GuldSmarteyesApoteket
Hampton Republic 27SmyckaBare Medical Spa
Happy PlugsSpecsaversChangeGroup
Hemtex SovrumSpirit of FlowerCutie Spa
HobbexStadiumFIVE FIVE NAILS
Holland & BarrettStjärnurmarkarnaFOREX Bank
Hugo BossSunstoreFilmstaden Scandinavia
HunkemöllerSuperdryHair Lounge
HåkanssonSynoptikHairshare
Illums BolighusSynsamHeadmasters
IndiskaTeknikmagasinetHemköp
InglotTele2ICA Kvantum
IntersportTelenorKarlas Tvätt & Skrädderi
IntimissimiTeliaLyx By Rebecka
J.LindebergTeslaThe Wash in Scandinavia
JC Jeans CompanyTeslaMy Office
JD SportsThe Body ShopNikita Hair
Jack & JonesThernlundsRapide for Brows
JackieThomas SaboSATS
Jam JamTiger of SwedenSthlm Barber Shop
JaschaTommy HilfigerSystembolaget
JernsToys’R’UsThe Hair Bar
John HenricTwilfitVictoria Nails
JoyVagabondWonkicandy
KIKO MILANOVero ModaZax Barbershop
KappAhlVictoria’s secret
Kashmirshopen *Vila
KendiVolt
KicksWebhallen
Kitch’nZara
Kjell & CompanyZara Home
LEGO StoreÅhléns
Lagerhaus

* Öppnar senare i November

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-12

MER stenafastigheter.se

Comments are closed