Content page
Nya köpcentret kan bli dyr affär för Peab | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya köpcentret kan bli dyr affär för Peab

Samtidigt med öppningen av nya Mall of Scandinavia presenterade byggföretaget Peab sin delårsrapport för årets tre första kvartal. Och även här spelade köpcentret en huvudroll.

Bygget är Peabs största projekt någonsin och var värt cirka 3,5 miljarder kronor när det orderanmäldes första kvartalet 2012. Sedan dess projektet blivit väsentligt dyrare än vad som ursprungligen var tänkt, på grund av stora förändringar.

Redan i tidigare rapporter har Peab varnat för att det inte varit möjligt att bedöma vilka resultateffekter som projektet kommer att ge för bolaget och tonen låter minst lika oroande i den senaste rapporten.

VD Jesper Göransson skriver nu att ”projektet har blivit väsentligen dyrare” och konstaterar att ” eventuellt ytterligare resultateffekter för Peab kommer först att kunna redovisas när en rimlig bedömning kan göras, senast i samband med slutförda förhandlingar”.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-12

MER stenafastigheter.se

Comments are closed