Content page
AMF gör om i Citycronan – fyller upp 11.000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

AMF gör om i Citycronan – fyller upp 11.000 kvm

Fullt uthyrt – Epicenter intar 11 000 kvm – Bokhandel kan flyttas om. AMF Fastigheter laddar för ombyggnad av Citycronan. Det är ett steg i omvandlingen av det som bolaget kallar Mood-kvarteret som även innehåller Europahuset, Jericho 34 och just Mood (fd Salénhuset).

AMF förvärvade fastigheten Grävlingen 12 (Citycronan) hösten 2010 från Deka för 2,8 miljarder, enligt FV:s bedömning. Fastigheten innehåller 41 700 kvm, fördelat på kontor (70 procent), handel (20 procent) och bostäder (10 procent). Våren 2012 meddelade Nordea att man planerade att flytta ut (25 600 kvm). Därefter har till exempel DnB hyrt 5 000 kvm och även Cushman & Wakefield har flyttat in. Nu är huset i det närmaste fullt uthyrt.

Nu tar AMF Fastigheter nästa steg i omvandlingen av fastigheten. Enligt obekräftade uppgifter till FV kan Akademibokhandeln, som hyr stora ytor i entréplanet, istället komma att delvis omlokalisera i huset. Längs Jakobsbergsgatan kan det bli matkoncept i gatuplan.

AMF har fyllt upp kontorsvåningarna genom att avsätta 11.000 kvm för det framgångsrika innovationshuset Epicenter. Bland de första att flytta in är Google for Entrepreneurs, deras första satsning i Sverige och Norden. Adressen blir Malmskillnadsgatan 44. Lokalerna ska stå klara våren 2016. Konceptet Epicenter förfogar idag över 5.500 kvm i en av byggnaderna i Urban Escape (Galleriankvarteret) med adress Malmskillnadsgatan 32. Epicenter växte ur sina lokaler där på mindre än 12 månader och det ligger bakom expansionsplanerna.

Fastigheten i Urban Espape där Epicenter finns står inför en om- och påbyggnation första kvartalet 2017. Då ska den aktuella fastigheten renoveras och den ska även byggas på med två våningar. Det gäller alltså den fastigheten som ligger närmast Hamngatan. Den stora grannbyggnaden vid Brunkebergstorg håller på att byggas om till två hotell.

Epicenter har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-10

MER stenafastigheter.se

Comments are closed