Content page
Saga 21 år, ser en tänkbar framtid i byggbranschen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Saga 21 år, ser en tänkbar framtid i byggbranschen

Datum: 2015-11-03 16:20
Text:

​Social hänsyn i upphandlingar innebär att Stena Fastigheters leverantörer ska erbjuda sysselsättning åt ungdomar och unga vuxna som bor hos Stena Fastigheter vid större om – och nybyggnadsprojekt. Möt Saga Hagström, 21, som efter en speedejt fick praktik i ett nyproduktionsprojekt i Nöbbelöv, Lund. Nu ser hon en tänkbar framtid i byggbranschen. 

Saga Hagström har erfarenhet inom hotell och restaurangbranschen. När Arbetsförmedlingen ville att hon skulle träffa tre byggföretag blev hon förvånad, men hon var nyfiken på branschen och chansade. Tillsammans med de andra sökande fick hon träffa representanter från företagen under en speeddejt – snabba möten med alla tre. Det gav resultat och nu är hon med och förbättrar utomhusmiljön i Nöbbelöv. Hon anlägger vägar och bygger cykelskjul. Senare i höst blir det mycket trädgårdsarbete.

- Jag är glad över att ha fått in en fot i en bransch jag länge varit nyfiken på. Förhoppningsvis kan jag efter praktiken hitta en utbildning inom området att gå vidare med, säger hon.

- Stena Fastigheter Malmö arbetar aktivt med att ta in praktikanter, lärlingar och erbjuda sommarjobb till ungdomar i våra bostadsområden. Nu ställer vi samma krav på våra underleverantörer. I samband med bygget av Gröna Nöbbelöv har både Stena Fastigheter, Thages och Skanska var sin praktikant, säger Unni Sollbe, VD, Stena Fastigheter Malmö.

Målet är att ungdomarna ska få in en första fot på arbetsmarknaden, för att det på sikt ska kunna leda till jobb eller vidareutbildning. Samtidigt är det ett sätt att attrahera fler unga att välja bygg- och fastighetsbranschen.

I Malmö skriver Stena Fastigheter in sociala klausuler i ett antal upphandlingar under 2015, till exempel i nyproduktionen av 63 hyresrätter på Dragörkajen på Limhamn. Stena Fastigheter planerar nu liknande upplägg för leverantörer i Stockholm och Göteborg, i samband med att nya avtal tecknas.

Relationsförvaltning®
Sedan många år arbetar Stena Fastigheter med sitt eget koncept Relationsförvaltning®, som går ut på att utveckla socialt hållbara boendemiljöer och arbetsplatser. Fokus ligger på projekt och aktiviteter för barn och ungdomar, med inriktning på en meningsfull fritid, skola och arbete. Stena Fastigheter erbjuder därför sedan länge praktik och lärlingsplatser inom förvaltningen och ger dessutom sommarjobb till 300 ungdomar varje sommar.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed