Content page
Klövern redo bygga 440 bostäder i Kista | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Klövern redo bygga 440 bostäder i Kista

Vid Ericssons och Tele 2:s huvudkontor. Fastighetsvärlden har tidigare skrivit om Klöverns funderingar på att bygga bostäder i kontorskvarteren i Kista. Exploateringskontoret vid Stockholms stad föreslår nu att Klövern får en markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Kista. Den fastigheten angränsar och kompletterar Klöverns egen fastighet Isafjord 1 och bolaget planerar för att bygga cirka 440 lägenheter i en 7–10 våningars kvartersstruktur. Lokaler föreslås i bottenvåningarna. 360 av bostäderna kommer att finnas inom stora Isafjord 1 och resten inom Akalla 4:1.

Förvärvet från staden gäller markremsan närmast Kistavägen. Klövern ska, enligt förslaget, efter fastighetsbildning förvärva marken för 6 700 kr/kvm ljus BTA för bostäder och 2 750 kr/kvm BTA för lokaler.
Inom kvarteret Isafjord ligger bland annat Ericssons nya huvudkontor och byggnation av Tele 2:s nya huvudkontor pågår. Idag används den delen av fastigheten som är aktuell för bostäder för parkeringsplatser.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-03

MER stenafastigheter.se

Comments are closed