Content page
Nära hyra ut 6.000 kvm till SF i Uppsala | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nära hyra ut 6.000 kvm till SF i Uppsala

Uppsala Akademiförvaltning laddar för projekt. SF Bio har under lång tid sökt efter en lämplig plats för en ny Filmstad i centrala Uppsala. Nu är SF Bio nära att teckna kontrakt med Uppsala Akademiförvaltning i kvarteret Plantan i hörnet Klostergatan/Dragarbrunnsgatan.

För att få till det nya biopalatset krävs att delar av nuvarande 60-talshus hus om drygt 2.000 kvm rivs. Den nya byggnaden ska enligt planen innehålla 6.500 kvm lokaler, varav 6000 kvm bio och 500 kvm restaurang. Enligt uppgift till FV planeras det för 13–14 salonger. Fastighetsutvecklaren NCM Development arbetar med projektet.

Fastigheten som berörs är Dragarbrunn 12:1. Uppsala Akademiförvaltning äger hela det aktuella kvarteret.

– En ny Filmstad i kvarteret kommer att bidra till att hela Uppsala city blir mer levande och attraktiv, säger Torbjörn Axelsson på Uppsala Akademiförvaltning

Om planen genomförs kommer SF stänga biograferna Filmstaden och Spegeln som idag finns vägg i vägg på Västra Ågatan. Biograferna inryms i totalt tre fastigheter, varav Uppsala Akademiförvaltning äger de två större.

Fastighetsvärlden Idag         2015-10-29

MER stenafastigheter.se

Comments are closed