Content page
50 Mäktigaste 2015: 1-25 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

50 Mäktigaste 2015: 1-25

Branschens omröstning för att kora ”Mäktigast 2015”. Här redovisar vi placeringarna 1–25.

Placeringarna 26-50 finns redovisade här.

Plats 23

50maktigaste-ner50 Mäktigaste - Christel Armstrong DarvikChristel Armstrong Darvik,
Stena

Var tidigare under sju år framröstad som branschens mäktigaste kvinna. I årets omröstning hamnar hon precis utanför pallen i den kategorin. Christel Armstrong Darvik har varit VD för Stena Fastigheter sedan i oktober 2006. Dessförinnan hade hon framgångsrikt hand om styckningen av Tornet efter att Lehman Brothers tagit över majoritetsägandet. Hon har i år legat lägre på transaktionsfronten efter att under 2014 köpt SCA-huset i Mölndal och ett år tidigare förvärvat Gröna Skrapan i Göteborg. Båda köpen något överraskande eftersom hon uttalat att det är dyrt i Sverige. Har under den senaste tiden främst sålt, då framför allt bostäder i Göteborg och Daneryd. I Stockholm laddar Stena Fastigheter för hotellprojekt vid Brunkebergstorg och i närheten har bolaget varit framgångsrikt på uthyrningssidan vid Sergels torg. (ifjol: 16)

Plats 24

50 mäktigaste Ny50 Mäktigaste - Klaus Hansen VikströmKlaus Hansen Vikström,
Fabege

Årets rookie. Utsågs till vice VD i maj 2014. Han är affärsutvecklingschef och har varit medlem av koncernledningen sedan 2009. Han var tidigare chef för Stockholms Modecenter. PÅ CV:n finns även VD och grundare av Brubaker AS. Klaus Hansen Vikström är en hejare på triatlon där han tillhör sin åldersgrupps främsta. Han tävlar för Saltsjöbadens Triathlon Sällskap. (ifjol: ny)

Plats 25

50maktigaste-upp50 Mäktigaste - Gustaf HermelinGustaf Hermelin,
Catena

Slog nyligen till genom att lägga ett bud på hela Tribona, vilket dubblar Catenas fastighetsbestånd till runt 10 miljarder kronor. Han har själv ett stort ägande i Catena, via bolaget SFU Sverige AB, med 7,2 procent av aktierna. Omröstningen till ”50 Mäktigaste”-listan var dock avslutad när Catena kom med sitt bud på Tribona. Förvärvet av Tribrona möjliggörs av den framgångsrika försäljningen av Haga Norra i Solna. För fyra år sedan mer eller mindre tvingades Hermelin bort från posten som VD i Klövern efter stora ägarförändringar i bolaget. Som VD för Klövern röstades Hermelin som högst fram till elfteplatsen. Gustaf Hermelin är också en av de största aktieägarna i bolaget. Hermelin, som bor utanför Nyköping, gillar fart och fläkt och har bland annat varit framgångsrik Trialförare, i världsklass. Baron Hermelin gillar utmaningar utmaningen att fylla upp tomma lokaler, oavsett om dessa finns i lilla norrländska Bastuträsk (där han uträttat mirakel!) eller i Uppsala. (ifjol: 28)

MER stenafastigheter.se

Comments are closed