Content page
AMF:s nya satsning: Teatern | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

AMF:s nya satsning: Teatern

Totalt nio kök – ”Några av Sveriges främsta kockar”. I december 2011 förvärvade AMF Fastigheter de tre citygalleriorna Ringen, Västermalmsgallerian och Fältöversten i Stockholm. Fastighetsvärlden bedömde köpeskillingen till närmare 4 miljarder kronor. Sålde gjorde Centeni (ägt av Royal Bank of Scotland) som tagit över fastigheterna från de brittiska bröderna Boultbee.

Nu har AMF Fastigheter gjort en stor investering i Ringen, som ligger vid Skanstull på Södermalm. Fokuset har varit på mat och dryck.

Teatern, så heter Ringen centrums nya matscen som öppnar den 5 december. Här samlas flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor för att förverkliga sina matidéer och skapa unika smakupplevelser. Daniel Roos, som bland annat vunnit OS-guld med kocklandslaget, blir Teaterns konditor.

– Vi arbetar långsiktigt med att utveckla platser där människor vill vara och då är mat en viktig del. Därför känns det stort att nu kunna erbjuda alla Ringens besökare mat från några av Sveriges främsta kockar, till priser som passar de allra flesta, säger Henriette Johansson, centrumchef vid Ringen centrum.

Sedan tidigare är det klart att kockarna Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet, Adam Dahlberg och Albin Wessman från Adam&Albin Matstudio, Mikael Gröndal och Linus Ahlstedt från Snack Bar samt vegankocken Maximillian Lundin också kommer till Teatern.

Totalt omfattar Teatern nio kök med olika matinriktningar samt ett patisserie. Det nya matkonceptet har utvecklats av AMF Fastigheter, ägare av Ringen centrum, i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.

– Med Teatern ville jag göra något helt nytt och samtidigt utmana gängse föreställningar om vad snabbmat är. Dessutom älskar jag kontraster. Att möta några av Sveriges mest välkända kockar i Ringen är ju oväntat, men också det som gör satsningen spännande, säger Ricard Constantinou.

Den hyllade konditorn Daniel Roos med sitt nya patisserie K-märkt Patisserie & Bageri blir Teaterns senaste tillskott. Han har en diger meritlista; OS-guld tillsammans med kocklandslaget 2012, Nobeldesserten 2014 och kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopsdessert. På Teatern kommer han servera bakverk och goda frukostmackor.

– Läget i Skanstull och de duktiga yrkesmännen som tillsammans bildar Teatern lockade mig att hoppa på tåget. Det ska bli fantastiskt kul att få möjlighet att göra mina bakverk tillgängliga för fler, säger Daniel Roos.

Fastighetsvärlden Idag 2015-10-21

MER stenafastigheter.se

Comments are closed