Content page
50 Mäktigaste 2015: 26-50 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

50 Mäktigaste 2015: 26-50

Branschens omröstning. Här redovisar vi placeringarna 26–50 allt eftersom nedräkningen fortlöper. Under första veckan redovisar vi fem placeringar varje vardag – alltid klockan 11.11. Platserna 11-25 redovisas vecka 44 och topp-10 under vecka 45.

Plats 46

50maktigaste-upp50 Mäktigaste - Karolin ForslingKarolin Forsling,
AMF Fastigheter

Ny på listan ifjol och tar några kliv uppåt i årets omröstning. Är ansvarig för AMF Fastigheters omdaning av centrala Stockholm. Efter jobbet med Mood är det nu fullt fokus på Urban Escape, alltså Galleriankvarteret som består av fem byggnader. Tidigare arbetade Forsling vid Atrium Ljungberg där hon utvecklade Sickla Köpkvarter (ifjol: 49).

Plats 47

50maktigaste-ner50 Mäktigaste - Tom LindahlTom Lindahl,
JLL

Den nya och pigga utmanaren Tenzing slukades av den globala jätten JLL. Tom Lindahls framgångsrika skapelse blev bara fem år gammal och det starka varunamnet hamnade i graven helt och hållet vid halvårsskiftet. De av investerarmarknaden uppskattade hembakade bullarna finns dock kvar i produktutbudet. Lindahl är chef för Capital Markets vid JLL. En av JLL:s höjdpunkter hittills under 2015 är skapandet av bolaget Agora. Tom Lindahl har tidigare arbetat på Catella i tio år och på Enskilda Securities i tre år. Mellan åren 2009 och 2012 röstades Lindahl fram till placeringar mellan plats 30 och 33 (ifjol: 46).

Plats 48

50 mäktigaste NyOla Serneke - 50 MäktigasteOla Serneke,
Serneke

Kommuner verkar skrika efter två saker: ”Rikshem, kom hit och köp för miljarder” och ”Serneke, kom hit och bygg billigt”. Bolaget som på kort tid har blivit en allt större aktör på allt fler geografiska marknader och laddar nu för fullt för en notering på börsen. Ola Serneke är mest känd för att vara hjärnan bakom Karlatornet i Göteborg. Höghuset ska bli 266 meter högt och stå klart 2019 (ny).

Plats 49

50maktigaste-ner50 Mäktigaste - Oscar EngelbertOscar Engelbert,
Oscar Properties

Stort, snyggt och högt. Nästan allt Oscar Engelbert gör blir omtalat. Men ännu har inte så mycket producerats. Det mesta är ännu på ritbordet eller så har det börjat grävas byggropar. Bolaget hoppas byggstarta totalt sex projekt i år som ska ge totalt 600 lägenheter. Det stora projektet vid Gärdet heter 79 & Park och där är byggarbetet igång och 85 av de 165 lägenheterna är bokade/sålda (ifjol: 42).

Plats 50

50maktigaste-ner50 Mäktigaste - Agneta JacobssonAgneta Jacobsson,
Cushman & Wakefield

Sammanslagningen mellan Cushman & Wakefield och DTZ var klar i början av september och då stod det även klart att Jacobsson blir VD i Sverige för de sammanslagna bolagen som går under namnet Cushman & Wakefield. Det nya Cushman & Wakefield har nu drygt 80 anställda i Sverige. Hon var tidigare under mer än ett decennium VD vid DTZ Sweden och var även med och startade Värderingshuset på 80-talet, det som senare kom att utgöra grunden för DTZ i Sverige. (ifjol: 36).

MER stenafastigheter.se

Comments are closed