Content page
Castellum vinner ”EM-guld” för grönt arbete | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Castellum vinner ”EM-guld” för grönt arbete

Saxborn: ”Det känns fantastiskt”. Castellum tilldelades under torsdagen, vid en ceremoni i Verona i Italien, World Green Building Councils främsta utmärkelse Business Leadership in Sustainability som en del i deras Europe Region Leadership Awards.

– Det känns fantastiskt att i hård konkurrens få ta emot dessa prestigefyllda pris, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum.

– Castellum väljer inte mellan hållbarhet och ekonomisk tillväxt – tvärtom är hållbarhetsarbetet en förutsättning för att skapa långsiktig tillväxt, fortsätter Saxborn.

Priset delas ut för att främja ledande företag inom hållbarhetsområdet samt inspirera till best practice inom hållbart byggande, företagsengagemang och hållbara projekt.

Organisationen bakom priset, World Green Building Council, är ett globalt nätverk med fokus på hållbarhet i fastighetssektorn och finns representerat i över hundra länder. Nationella Green Building Councils i hela Europa har nominerat företag som leder utvecklingen inom hållbarhet i respektive land till det pris som Castellum nu tilldelas.

I prismotiveringen sägs att Castellums hållbarhetsarbete ”såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt är en tydlig del i bolagets affärsmodell och därigenom bidrar till övergången till en hållbar miljö”.

Det är andra gången på kort tid som bolaget uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete. Castellum tilldelades i september hållbarhetsutmärkelsen ”Green Star 2015” vilket innebär att bolaget är ett av de högst rankade i världen i fastighetssektorn. Bakom denna utmärkelse står GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), en internationell organisation som arbetar för att stärka och skydda aktieägare genom att utvärdera och förbättra hållbarhetsarbetet i fastighetsbranschen globalt. Över 700 fastighetsbolag och -fonder världen över deltog i utvärderingen.

Castellum har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan bolaget bildades i mitten av 90-talet. Idag är bolagets hållbarhetsarbete uppdelat i fyra fokusområden – det handlar om att minimera resursanvändningen såsom energi, och vatten, utveckla ett hållbart fastighetsbestånd, hållbara samarbeten med kunder och leverantörer samt socialt engagemang.

 

Fastighetsvärlden Idag 2015-10-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed