Content page
Adlibris tar över efter Bokskotten – hyr 1200 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Adlibris tar över efter Bokskotten – hyr 1200 kvm

Öppnar sin första fysiska butik – Bokskotten söker ny lokal. Fastighetsvärlden kan berätta att Hufvudstaden har skrivit kontrakt med Adlibris för butikslokalerna i Parkaden på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Det handlar alltså om de lokaler som Bokskotten tomställde för någon vecka sedan efter att ha haft sin bokhandel där i 24 år.

Adlibris, som är landets ledande nätbokhandel, har letat lokaler i centrala Stockholm under en tid och räknar med att slå upp portarna i början av november. Bolaget ska erbjuda försäljning av produkter i Adlibris ordinarie sortiment. Lokalen kommer också fungera som uthämtningsställe för produkter som köpts online.

När Fastighetsvärlden pratar med Bokskottens ägare Lars Hont berättar han att lokalen på Regeringsgatan med åren blivit för stor för hans verksamhet.

– Jag håller på att leta efter en ny lokal, men det är svårt att hitta. Jag behöver ungefär 200-300 kvm. Den bör helst vara inom tullarna och i ett bra kommunikationsläge. Jag har kollat både på Södermalm och vid Fridhemsplan till exempel.

Lars Hont skulle helst vilja ha klart med en ny lokal så snart som möjligt för att hinna öppna till julhandeln, annars siktar han på tiden för bokrean.

Bokskotten har funnits i lokalerna på Regeringsgatan i 24 av bolagets 32 år. Dessförinnan flyttade verksamheten runt i Stockholmsområdet vid ett flertal gånger. Verksamheten grundades i vad som idag är Hammarby Sjöstad.

Fastighetsvärlden Idag 2015-10-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed