Content page
​Go! Malmö – kampanj för hållbar konsumtion | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

​Go! Malmö – kampanj för hållbar konsumtion

Datum: 2015-10-06 18:00
Text:

Just nu och till och med 18 oktober pågår kampanjen Go! Malmö, en kampanj för hållbar konsumtion och livsstil. Bakom kampanjen står Malmö stad (miljöförvaltningen) och Malmö Citysamverkan, med mål att föra fram de hållbara alternativen i Malmö city.
Cirka 70 butiker, kaféer och restauranger i Malmö deltar i kampanjen genom att skylta upp och lyfta fram sitt hållbara utbud. Samtidigt syns kampanjen på stan och genom de många aktiviteter som arrangeras.


Stena Fastigheter Malmö deltar i kampanjen genom att låna ut en tom butikslokal på Södra Förstadsgatan 21 där kläd- och växtbytardagar, skördeturer, föreläsningar, samtal och filmvisningar kommer att äga rum. Programmet genomförs i samarbete med projektet Mellanrum vars idé är att utnyttja tomma ytor i staden för medborgardrivna initiativ.

- För oss var det självklart att delta i kampanjen. Stena Fastigheter vill verka för en mer hållbar livsstil. I Go! Malmö-kampanjen förenas affärsnytta och samhällsnytta genom ett tydligt fokus på hållbar konsumtion. Vi tycker också det är roligt att visa upp våra lediga lokaler i ett positivt sammanhang, säger Unni Sollbe, VD, Stena Fastigheter Malmö.

I lokalen finns förutom pop-up butiken, en biograf, fria arbetsplatser och hörnor för möten och samtal. Målet är att attrahera både spontanbesökare och de som kommer för föreläsningar, workshops och andra aktiviteter under kampanjen.
Programmet de kommande veckorna vänder sig både till privatpersoner och näringsidkare, bland annat bjuds det på föreläsningar om hållbara affärsmodeller, konsumenträtt, biodling och remake. I helgen hade även den alternativa gallerian Mitt Möllan en pop-up butik i lokalen.

En av höjdpunkterna är ”Ut å in-bjudning” fredagen den 16 oktober, en öppen festmiddag mitt i city där gästerna tar med sig sin egen mat men arrangörerna står för stämning och underhållning och dukar upp långbord längsmed gågatan.

Mer från programmet:
• Guidade ekoreko-vandringar i Malmö city, 10 och 17 oktober
• Klädbyte 15 oktober
• Lunchföreläsning ”Hur skor vi oss” – om skoindustrins påverkan på människor och miljö 16 oktober
• Ut å in-bjudning 16 oktober
• Filmvisning, chokladprovning, äppelmustning, insektssafari, biodling med mera
Välkommen att njuta av Malmös hållbara utbud, besöka kampanjlokalen ”Kollektor” på Södra Förstadsgatan 21 och delta i någon av programpunkterna.

Mer information och fullständigt program finns på: www.malmo.se/gomalmo

Om Go! Malmö: 28 september-18 oktober 
Målet med Go! Malmö är att:
1. Synliggöra Malmös hållbara utbud och få fler konsumenter att välja hållbara alternativ.
2. Bidra till en levande stadskärna och visa upp Malmö som en hållbar stad.
3. Möjliggöra och visa upp alternativ konsumtion och hållbar livsstil, t.ex. att dela, byta och låna istället för att äga, att konsumera kultur och konsumera tjänster.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed