Content page
Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Nordika köper tidigare Nokiahus i Esbo

linnoitustie_6_115Förvärvar direkt från långivaren. I augusti blev det som tidigare var Nokia Networks huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors vakant till 95 procent och nu förvärvar Nordika den. Fastigheten omfattar 36.000 kvm högkvalitativa kontor som är uppdelade på flera mindre byggnader. Nordika förvärvar fastigheten direkt från långivaren till den förre ägaren.

– Fastigheten har ett mycket gott mikroläge, är flexibel i sin utformning och går att dela upp i många mindre enheter vilket gör vårt uthyrningsarbete enklare. Detta har redan visats genom en nyuthyrning på 1600 kvm innan tillträdet, säger Gabriel Cronstedt, partner på Nordika.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Advium och på den legala sidan Krogerus. Köparen har arbetat med Roschier som sin legala rådgivare samt Trevian som sin lokala partner.

– Vi kommer att initiera en liknande strategi för att framgångsrikt hyra ut de vakanta ytorna som vi gjorde i vår fastighet i Kista. Även om marknaden i Helsingfors är svagare än den svenska för kontorsytor har vi en så pass bra produkt och möjlighet att konkurrera med attraktiva hyror vilket gör att vi känner oss trygga i att vi kan lyckas med att hyra ut så pass många kvadratmeter över en 3 till 5-årsperiod, säger Cronstedt.

Nordika har i sin andra struktur, Nordika II, genomfört 7 förvärv sedan starten i juni 2014 till ett värde om cirka SEK 1,1 miljarder. I båda Nordika strukturerna äger man för närvarande fastigheter för cirka 2 miljarder efter att Keflavik i Kista sålts till Kungsleden och en handelsfastighet i Gävle sålts till Estea. Med nuvarande kapital kan Nordika förvärva för ytterligare cirka SEK 1 miljard i fastighetsvärde.

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed