Content page
JLL siktar på unik position – förvärvar AGL | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

JLL siktar på unik position – förvärvar AGL

Skapar stark finansiell profil inom Capital Markets. JLL förvärvar finansrådgivningsföretaget AGL och förstärker därmed sin Capital Marketsverksamhet i Sverige kraftigt. AGL omsätter omkring 30 mkr årligen och har 15 anställda. JLL Capital Markets omfattar efter affären nära 45 anställda.

– Vi gör affären för att förstärka erbjudandet av rådgivning och skapa en unik finansiell profil inom Capital Markets, säger Tom Lindahl som är chef för den verksamheten.

AGL bildar nu en separat enhet inom Capital Markets hos JLL, inledningsvis under det egna namnet men kommer därefter att heta Debt & Financial Advisory.

AGLs nuvarande VD, Linus Ericsson, fortsätter som chef för den finansiella verksamheten och ser många framtida möjligheter genom affären.

– Omkring 80-90 procent av vår verksamhet har idag på något sätt anknytning till fastighetsbolag eller fastighetstillgångar. Genom den här affären kan vi ge våra kunder ännu bättre service, det är något av en drömaffär för oss, säger han.

AGL har redan tidigare uppvaktats av intresserade förvärvare, men det var först efter att Tom Lindahl vid ett möte i maj skissade upp möjligheterna hos JLL, som något riktigt intressant dök upp, berättar Linus Ericsson för Fastighetsvärlden.

– AGL blir den största enheten i Europa inom Debt and Financial Advisory – för oss på AGL är det en möjlighet att få vara en del av en spännande utveckling.

Affären utgör ytterligare ett steg i ompositioneringen av JLL Sverige som VD Daniel Gorosch påbörjade för snart två år sedan, och som följts av förvärven av Tenzing och Nextport.

– Vår ambition är att vara den klart lysande stjärnan bland fastighetsrådgivarna, och att ha en tydlig finansiell profil. Den här affären ger oss möjlighet att erbjuda en mycket kvalificerad finansiell rådgivning, något som blir allt viktigare i en värld av alltmer internationellt kapital och komplexa transaktioner, säger Gorosch till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag         2015-09-08

MER stenafastigheter.se

Comments are closed