Content page
Backahill nästan dubblar hotell i Ängelholm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Backahill nästan dubblar hotell i Ängelholm

Annordia har fått uppdrag att hitta operatör. Våren 2014 förvärvade Backahill, ägt av familjen Erik Paulsson, fastigheten Strutsen 18 på Östergatan 57 i centrala Ängelholm från Jefast. Fastigheten innehöll då Hotel Paletten Best Western, ett hotell med låg standard som stängdes för några månader sedan.

Tillsammans med hotellexperten Annordia och arkitektfirman Griab har Backahill tagit fram ett konceptförslag för ett nytt hotell som ska innehålla 112 rum, jämfört med det tidigare som innehöll 70 rum. Den nuvarande hotellbyggnaden ska genomgå en totalrenovering och på den intilliggande parkeringsplatsen ska det byggas en något högre huskropp om sex våningar som kommer att ge möjlighet till större rum, bland annat några sviter. Den totala ytan ökas från 2.753 kvm BRA till 5.186 kvm. I källaren fanns det tidigare stora ytor som användes för diskotek. Dessa kan framöver användas som spa eller gym och kan komma att hyras ut separat. Annordia har uppdraget att hitta en operatör för hotellet.

Hotellutbudet är svagt i centrala Ängelholm. Det finns endast fem hotell som totalt erbjuder 74 rum. Enligt statistik från Annordia har RevPAR i Ängelholm ökat med 25 procent den senaste tioårsperioden.

Backahill Fastigheter är en av Ängelholms största fastighetsägare. Bolaget äger 109.000 kvm i Ängelholm, fördelat på 475 lägenheter och 130 lokaler.

Fastighetsvärlden Idag 2015-08-26

Enligt konceptförslaget så ska det skapas ett modernt stadshotell med 112 rum och som även innehåller stora publika ytor. Illustration:
Enligt konceptförslaget så ska det skapas ett modernt stadshotell med 112 rum och hotellet ska även innehålla stora publika ytor. Illustration:

MER stenafastigheter.se

Comments are closed