Content page
Mengus förvärvar Brahelund 3 i Solna från Commerz | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Mengus förvärvar Brahelund 3 i Solna från Commerz

Commerz avyttrar – Liber flyttar ut i november. Mengus förvärvar kontorsfastigheten Brahelund 3 från Internos (tyska Commerz). Därmed är Mengus andra fond fullinvesterad.

Brahelund 3 är belägen vid Frösundaleden i Solna, nära E4:an, och inrymmer 10.200 kvm uthyrbar area samt garage. Fastigheten som är från 2002 blir ca 65 procentvakant när den största hyresgästen Liber flyttar i november.

– Uthyrningspotentialen passar oss bra. Läget är attraktivt och byggnaden är välskött och modern med höga takhöjder och flexibla plan, säger Per Niklasson, VD på Mengus, och tillägger:

– Det är också glädjande att konstatera att vi nu har fyllt vår andra fond med ytterligare en kvalitetstillgång. Vi jobbar hårt med att utveckla fastigheterna och vi ser därtill fram emot ytterligare tillväxt för Mengus.

Tillträde sker efter sommaren. Roschier var rådgivare till Mengus. CBRE och Setterwalls var rådgivare till Internos.

Mengus är en private equity-firma specialiserad på fastighetsinvesteringar. Mengus förvaltar fastighetsfonderna Mengus 2005 och Mengus 2011 för institutionella investerare. Fonderna investerar i kontorsfastigheter i Stockholm med utvecklingspotential.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed