Content page
Citycon säljer köpcentrum till Niam – räds ej Ikea | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Citycon säljer köpcentrum till Niam – räds ej Ikea

Ikea öppnar våren 2016. Citycon har ingått avtal om att sälja handelsfastigheten Strömpilen i Umeå till Niam. Fastigheten omfattar 27.000 kvm uthyrningsbar yta. Köpeskillingen uppgår till cirka 39 miljoner euro. Affären beräknas vara genomförd i oktober.

– Försäljningen av Strömpilen är en naturlig del av vårt arbete att förädla vår fastighetsportfölj till större nordiska städer. Vi fokuserar på dagligvarubaserade stadsdelscentrum och köpcentrum i urbana knutpunkter. Vi är glada att sälja denna handelsfastighet till Niam som är en professionell ägare, säger Nils Styf, investeringschef på Citycon.

Citycon har ägt fastigheten sedan 2007.

Våren 2016 öppnar Ikea ett varuhus i Umeå, vilket har fått många ägare av handelsfastigheter i orten att ”darra”. Dessutom bygger Ikea Centres ett köpcentrum i två våningar, med 90 butiker, intill. Totalt handlar det om 70.000 kvm uthyrningsbar handelsyta, inklusive Ikea. Bolagen räknar med 5 miljoner besökare årligen.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-16

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed