Content page
Misslyckade emissioner stoppar affärer | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Misslyckade emissioner stoppar affärer

Rötmånad för bolag utan egen historik. På kort tid har två nystartade fastighetsbolag misslyckats med sina nyemissioner och deras förvärv fått skrinläggas. I bägge fallen är det nya bolag som skapats utan att det funnits någon egen affärshistorik i bolagen. Det har också gäll emissioner av preferensaktier.

Först var det Real Holding som ställde in sin nyemission av preferensaktier efter att merparten av emissionen inte tecknades. Emissionen var garanterad men ändå ställdes den in av styrelsen, något som måste anses som anmärkningsvärt då en av garanterna var Kvalitena som också är stora ägare i D. Carnegie som skulle sälja ett stort bostadsbestånd  i Göteborg till Real Holding.

D. Carnegie har nu meddelat att affären inte kommer att genomföras men att bolaget kommer fortsätta att leta efter ny köpare efter sommaren.

Det andra misslyckandet står RealXState för. Bolaget meddelade den 6 juli att bolaget nyemission av preferensaktier för 50 mkr blivit fulltecknat. Men bolaget har nu meddelat att det inte fått in samtliga likvider från de som tecknat preferensaktier.

Därmed kan bolaget inte heller genomföra förvärvet av OPP Förvaltnings AB som planerat. Bolaget har fått uppskov  med genomförandet av den affären fram till senast 28 augusti och kommer under den tiden att arbeta för att få in likvider för tecknade aktier.

Fastighetsvärlden Idag 2013-07-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed