Content page
Rikshem betalar 1,6 miljarder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rikshem betalar 1,6 miljarder

I går kväll skrevs avtalet mellan Rikshem och Lulebo under och därmed är den stora bostadsaffären i Luleå i hamn. Affären omfattar 1600 lägenheter samt fem stycken av kommunen ägda fastigheter.

Två procent av de lägenheterna som omfattas av affären – ca 30 stycken – reserveras för socialtjänstens behov. Vidare innebär avtalet att Rikshem åtar sig att bygga minst 560 nya lägenheter under sju år. Samtliga dessa kommer att vara hyresrätter.

Affären sker genom att berörda lägenheter och fastigheter överförs till ett nytt dotterbolag som säljs till Rikshem. Inför försäljningen har fastigheterna värderats av NAI Svefa och Bryggan. Affären grundar sig på det högre värdet av dessa två, vilken är nära 1639 mkr. Catella har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

 

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-10

MER stenafastigheter.se

Comments are closed