Content page
Hemfosa gör affär i Karlstad – 20-årigt avtal | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hemfosa gör affär i Karlstad – 20-årigt avtal

Affär på 73 miljoner. Karlstad kommun säljer tomträtten till fastigheten Blyet 2 i Karlstad, alltså där Gruvlyckeskolan ligger. Köpare är Hemfosa Fastigheter AB och transaktionen sker genom överlåtelse av tomträtten till fastigheten för en köpeskilling om 73,5 miljoner kronor.

Hyresgästen är Internationella Engelska skolan som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Tillträdet äger rum 1 juli 2015.

Fastigheten är belägen i området Gruvlyckan strax väster om centrala Karlstad som är ett välbevarat område med framför allt bostäder från början av 1960-talet. Gruvlyckeskolan omfattar cirka 6.800 kvadratmeter utbildningslokaler och är idag fullt uthyrd.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare under försäljningsprocessen.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed