Content page
Dansk rekordaffär | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Dansk rekordaffär

Ett av Danmarks största privatägda fastighetsbolag, DADES, får två nya delägare. Det är Novo A/S och TryghedsGruppen som tillsammans förvärvar 49,2 procent av aktierna i bolaget. DADES hade vid årsskiftet ett fastighetsbestånd värderat till 16,9 miljarder danska kronor, motsvarande cirka 21 miljarder svenska kronor.

Affären är därmed en av de största i Danmark någonsin, enligt Fastighetsvärldens kännedom. Leimdörfer var säljrådgivare i affären.

Det är ett flertal bolag som säljer aktier: Realdania, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Nykredit, Forsikringsselskabet Alm. Brand Liv & Pension A/S, Pensionskassen for Teknikum- og Diplomingeniører, Danske Bank, Juristernes- og Økonomernes Pensionskasse samt Bevica Fonden.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed