Content page
Skanska säljer kontorsfastighet i Köpenhamn | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska säljer kontorsfastighet i Köpenhamn

Affär om 150 miljoner kronor – Ska bygga 65.000 kvm. Skanska säljer Nordhuset i Scanport, Köpenhamn, till den tyska fonden Notenstein Sustainable Real Estate Europe för DKK 122 M, cirka 150 miljoner svenska kronor. Skanska utvecklade kontorsfastigheten Nordhuset 2011 och den är nu fullt uthyrd till fyra bolag, samtliga med internationell profil. Detta är fondens första investering i Danmark.

– Vi är glada att komma in på den danska marknaden med en investering i Skanskas kontorsfastighet. Nordhusets profil passar våra krav på en kontorsinvestering. Byggnaden är hållbar och har en av de mest internationella placeringarna i Köpenhamnsområdet, säger fondens portföljförvaltare Axel Wünnenberg, MD, Quadoro Doric Real Estate GmbH.

Skanska planerar att utveckla Scanport till ett modernt kontorsområde med 65.000 kvadratmeter byggnader under de kommande åren – med ett internationellt läge i hjärtat av Öresundsregionen. Scanport ligger nära Köpenhamns internationella flygplats, Öresundsbron och Sverige, vilket gör kontorsfastigheter attraktiva för i synnerhet nordiska och globala företag baserade i Danmark.

 

Nordhuset har en yta om 5 000 kvadratmeter och är Skanskas första kontorsfastighet i Scanport. Visionen för Scanport är att utveckla ett område med byggnader av hög arkitektonisk kvalitet av framstående danska och internationella arkitekter. Det ska vara en aktiv miljö med restauranger, ett hotell och en blandning av hyresgäster i fastigheterna.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Skanska säljer kontorsfastighet i Köpenhamn

Affär om 150 miljoner kronor – Ska bygga 65.000 kvm. Skanska säljer Nordhuset i Scanport, Köpenhamn, till den tyska fonden Notenstein Sustainable Real Estate Europe för DKK 122 M, cirka 150 miljoner svenska kronor. Skanska utvecklade kontorsfastigheten Nordhuset 2011 och den är nu fullt uthyrd till fyra bolag, samtliga med internationell profil. Detta är fondens första investering i Danmark.

– Vi är glada att komma in på den danska marknaden med en investering i Skanskas kontorsfastighet. Nordhusets profil passar våra krav på en kontorsinvestering. Byggnaden är hållbar och har en av de mest internationella placeringarna i Köpenhamnsområdet, säger fondens portföljförvaltare Axel Wünnenberg, MD, Quadoro Doric Real Estate GmbH.

Skanska planerar att utveckla Scanport till ett modernt kontorsområde med 65.000 kvadratmeter byggnader under de kommande åren – med ett internationellt läge i hjärtat av Öresundsregionen. Scanport ligger nära Köpenhamns internationella flygplats, Öresundsbron och Sverige, vilket gör kontorsfastigheter attraktiva för i synnerhet nordiska och globala företag baserade i Danmark.

 

Nordhuset har en yta om 5 000 kvadratmeter och är Skanskas första kontorsfastighet i Scanport. Visionen för Scanport är att utveckla ett område med byggnader av hög arkitektonisk kvalitet av framstående danska och internationella arkitekter. Det ska vara en aktiv miljö med restauranger, ett hotell och en blandning av hyresgäster i fastigheterna.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed