Content page
Högsta husets namn: Karlatornet – mäklare klara | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Högsta husets namn: Karlatornet – mäklare klara

500 lägenheter ska säljas. Göteborgs första skyskrapa och Nordens högsta hus ska heta Karlatornet, meddelar byggherren Serneke. Tidigare har det kallats Karlavagnstornet. Tidigt fick den smeknamnet ”Göte Burj” efter världens högsta skrapa Burj Khalifa i Dubai.

Karlatornet kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna. Vidare kommer det även finnas SPA, gym, pool mm i de nedersta våningarna.

– Bostäderna börjar först på våning tolv och även de lägenheter som är placerade här kommer att få en fantastisk utsikt, Det är ett oerhört stort intresse och det är fritt fram att anmäla sig redan nu, säger Kristina Börjesson projektutvecklare på Serneke Projektutveckling.

De mäklare som har anlitats för att nu börja sälja lägenheterna är Eklund Stockholm New York och Nytt Hem.

– Vi har fört diskussioner med en rad mäklare men valt ut dessa två för deras stora erfarenhet av att sälja de typer av objekt vi har här. Det är en stor bredd av lägenheter som ska säljas. ESNY är experter på exklusiva bostäder och Nytt Hem är experter på nyproduktion, berättar Kristina Börjesson.

Hela området, Karlavagnsplatsen, blir en blandstad på hela 10 kvarter och totalt kommer cirka 2.000 bostäder att produceras.

– Det blir ett blandat område med bostäder för äldre, studentlägenheter, vanliga hyreslägenheter och bostadsrätter. Det blir även kontorslokaler och kommersiella ytor med exempelvis restauranger och butiker men även skollokaler och service i form av vårdcentral, tandläkare och apotek, förklarar Kristina Börjesson.

Ola Serneke, VD och grundare till Serneke Group, och initiativtagare till projektet:

– Vi passerar konstant milstolpar i detta unika projekt och samtliga ligger i fas med tidplanen vilket är tillfredställande. En sådan är att välja mäklare, vilket känns som en central och viktig fråga för projektet.

Fastighetsvärlden Idag 2015-06-26

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed