Content page
Lyckholms kan växa med 12.000 kvm kontor | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lyckholms kan växa med 12.000 kvm kontor

Jobbar med ny detaljplan. Peab Fastighetsutveckling har ansökt om ny detaljplan för fortsatt utveckling av Lyckholmsområdet i Göteborg. Området kan förtätas med ytterligare ca 12.000 kvm kontorsyta samt närmare 100 lägenheter.

 Planering kring möjlig utveckling och användning av de gamla tegelbyggnaderna på området innefattas därutöver i sökt detaljplan.

– Vi ser ett stort mervärde i att kunna utveckla Lyckholmsområdet med ytterligare kontor och lägenheter för att skapa ett levande område dygnet runt. Marknadens intresse för yteffektiva nyproducerade kontorslokaler är fortsatt starkt. Vi kan i Lyckholms erbjuda lokaler med ett fantastiskt skyltläge och bra parkeringsmöjligheter, bara ett par hållplatser från centrala Göteborg, säger Jonas Skingley, regionchef Peab Fastighetsutveckling Sverige AB.

Avtal gällande ytterligare två våningsplan har nyligen tecknats med IT-företaget Optivasys och Scan Global Logistics, ett företag inom logistikbranschen. Hus A på Lyckholmsområdet är därmed uthyrt till ca 90% och byggnation av ytterligare en kontorsfastighet om totalt 4000 kvm på området pågår med möjlig inflyttning våren 2016.

Klara hyresgäster i Lyckholms är Sodexo, Advance, Apper, Optivasys och Scan Global Logistics samt Peab som samlokaliserar sin verksamhet i Göteborgsregionen på Lyckholms från och med 1 april 2015.

Fastigheten ägs, sedan hösten 2013, av Fastighets AB Centur som bildades 2010 och ägs av Peab och Balder.

Fastighetsvärlden Idag       2015-06-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed