Content page
Kreativa barn på Kulturplaneterna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kreativa barn på Kulturplaneterna

Datum: 2015-06-25 14:15
Text:

Denna vecka provar ett 20-tal barn i Lundby på att dreja och dansa. De får titta in bakom scen på Operan och om vädret tillåter blir det bad i Landvetter. För tredje året i rad arrangerar Kulturplaneterna meningsfulla och utvecklande kreativa aktiviteter för barn under sommarlovet.

Kulturplaneterna drivs av Rädda Barnen i samverkan med Stena Fastigheter Göteborg, Svenska Kyrkan och Lundby stadsdelsförvaltning. 

- För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra hyresgäster meningsfulla aktiviteter i deras bostadsområde. Kulturplaneterna är en sådan och de är mycket uppskattade av våra hyresgäster på Fyrklöversgatan, säger Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter Göteborg. 

Sara Thornadtsson Chararria på Lundby stadsdelsförvaltning berättar att intresset är stort och att det total är 40 barn som kommer att prova på olika kreativa aktiviteter och göra utflykter under fyra veckor i sommar. Allt är gratis. 

- Det handlar om barns rätt till kultur och fritid, säger hon. 

Vi står inne i drejrummet på fritidsgården och barnen är djupt koncentrerade och har väldigt roligt. Med kladdiga händer skapar de något nytt. ”Jag ska köpa hem en drejskiva” utropar ett av barnen. 

I ett annat rum pågår det dans och idag är det Johanna Kvist från stadsdelsförvaltningen som håller i taktpinnen.  

- Här på dansen får barnen prova på att göra sin egen koreografi. Vi har jätteroligt och det är meningsfullt för barnen. De får nya erfarenheter och nya vänner. 

Stena Fastigheter Göteborg arbetar med Relationsförvaltning® för att utveckla hållbara boendemiljöer och arbetsplatser där människor trivs och stannar kvar länge. Just nu pågår det ett flertal sociala projekt och aktiviteter i våra bostadsområden runtom i Göteborg. Kulturplaneterna är ett av dem. 


 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed