Content page
Batljan: ”Tro inte att det bara handlar om mingel” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Batljan: ”Tro inte att det bara handlar om mingel”

Rikshem skickar stor armada. Rikshem storsatsar på Almedalen. Bolaget har ett fastighetsbestånd på en bit över 25 miljarder kronor efter att ha gjort ett flertal större affärer, inte minst med kommuner som motpart. Bolagets mål är att fördubbla beståndet (läs mer här).

– Vi tycker att Almedalen är en väldigt bra arena för att föra fram budskap och vi har i egenskap av landet största bostadsbolag mycket att berätta, säger Ilija Batljan, vice VD och chef för affärsutveckling på Rikshem, vars bolag åker till Visby med en delegation på 25 personer.

Rikshem har som affärsidé att vara samhällsbyggare och samarbetspartner till kommuner och landsting. Almedalen utgör en utmärkt plattform för att både visa upp den egna verksamheten och etablera en kontaktyta mellan den och de myndigheter och organisationer som är representerade, konstaterar Batljan. Samtidigt får bolaget möjlighet att marknadsföra och berätta om de orter där Rikshem är verksamt tillsammans med representanter för berörda kommuner och landsting.

Även om andelen bygg- och fastighetsbolag med representation i Almedalen hela tiden ökar anser han inte till exempel Mipims position i branschen som hotad.

– Almedalen har en annorlunda målgrupp och ett annorlunda syfte. Här handlar det inte om att göra fastighetsaffärer utan om att vara en röst i debatten och delta i samhällsutvecklingen. Men det är kul att fastighetsbranschen finns med där och att alltfler kommer till Visby, säger Ilija Batljan till Fastighetsvärlden.

Den tidigare socialdemokratiske topp-politikern tillika mångårige Almedalsbesökaren delar slutligen med sig av några tips till nybörjaren:

– Det absolut viktigaste för den som kommer hit som besökare är att inte missbedöma Almedalsveckan. Man ska inte missledas att tro att det bara handlar om mingel utan det är ett hårt arbete att vara här. Man måste faktiskt vara fysiskt förberedd och väl påläst. Dessutom är det viktigt att man tar hand om sig medan man är där. Rätt många oerfarna upptäcker redan efter ett par dagar att kroppen tar slut.

Läs även listan över vilka bygg- och fastighetsbolag som skickar flest anställda till Almedalen 2015. Listan finns här.

Fastighetsvärlden Idag 2015-06-27

MER stenafastigheter.se

Comments are closed