Content page
Jakten efter nya sjukhustomten i full gång | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jakten efter nya sjukhustomten i full gång

Målet är att bygga ett 100.000-200.000 kvm stort sjukhus. I slutet av förra veckan tog landstingsfullmäktige det formella beslutet om att tillsätta en utredning för att se över möjligheten att bygga ett nytt akutsjukhus söder om Södermalm.

Hur vårdbehovet i södra Stockholm ska lösas har varit en het potatis för landstingsledningen i flera år. Ett tag var huvudspåret att renovera Södersjukhuset som är byggt på 40-talet. På senare tid har i stället alternativet att banta Södersjukhuset och bygga ett nytt akutsjukhus söder om Stockholm förts fram som ett tydligt alternativ.

– Vi letar efter en tomt på cirka 50.000 kvm för att kunna bygga ett nytt sjukhus om minst 100.000 kvm med expansionsmöjlighet upp till 200.000 kvm, säger Ulf Brandt, fastighetsstrateg som är med i den grupp som tillsatts för att hitta rätt läge för det eventuella sjukhuset.

Man letar i första hand i Stockholm men andra lägen kan också bli aktuella.

– Vi tittar också på Stockholms grannkommuner i söder, säger Ulf Brandt.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed